Blog

Základem pro zdravý vývoj dítěte je dostatečný příjem pestré stravy obsahující maso, celozrnné výrobky, čerstvé ovoce a dostatečné množství zeleniny. Při pestré a dostatečně vyvážené stravě je doplňování některých vitamínů a minerálů zbytečné.

Dostat se po porodu okamžitě do formy je sen mnohé maminky, nicméně, pokud žena kojí, je třeba se tomuto nově vzniklému stavu přizpůsobit. Redukční dieta je v tomto případě zcela nevhodná. Taktéž detoxikace, neboť vše, co by tělo maminky vyloučilo, přešlo by automaticky do mléka. Proto vyčkejme a spíše než drastické diety, zapřemýšlejme nad...

Pohodové těhotenství a porod je přáním každé ženy. Už pomalu přemýšlíte nad tím, jak postupně připravit tělo na fyzickou a psychickou zkoušku? Věřte, že příroda skrývá cenné tajemství a triky, jak ulevit našemu tělu od předporodního stresu a těhotenských nástrah.

Stačí jenom pravidelně doplňovat prospěšné bakterie - probiotika, která se přirozeně vyskytují ve střevech a jsou nedílnou součástí naší mikrobioty. Kdo z nás by hledal souvislost mezi naším zdravím a stavem našich střev? Přitom střevní mikrobiota může ovlivnit naši každodenní pohodu.Střevní mikroflóru přirozeně osidlují obrovská množství...

Během těhotenství se ženy většinou alespoň jedenkrát setkají se zdravotními potížemi, jako je například nachlazení, kašel, bolest v krku a rýma. Většina léků, a bohužel i přírodních, je těhotným zapovězena. Mohou buď poškodit plod, nebo vyvolat předčasný porod či potrat. A co tedy užívat můžete?

Co všechno je třeba zařídit, jaké dokumenty budete potřebovat a na jaké instituce se máte obrátit při vyřizování státních příspěvků známých jako "mateřská a rodičovská"? Připravili jsme pro vás základní informace.